RE: GRENFELL TOWER TESTEN ALU COMPOSIET OP BRANDVEILIGHEID

Naar aanleiding van de brand van Grenfell Tower in Londen worden gevelbekledingsystemen met aluminium composiet panelen door de Britse overheid op brandveiligheid getoetst.

Hierboven treft u een overzicht met conclusies inzake zeven geplande en deels uitgevoerde beproevingen op verschillende combinaties van bekledings- en isolatiesystemen met panelen voorzien van kernvulling van polyethyleen (PE), brandvertragende polyethyleen (FR) of brandvertragende mineraal (A2).

Ook de laatst uitgevoerde beproevingen op aluminium composiet, voorzien van een brandvertragende polyethyleen, in combinatie met PF-schuim isolatiemateriaal faalde in de brandtest.
Er zijn 22 gebouwen met dit type bekledingssysteem bekend, waardoor de het totaal aantal woontorens hoger dan 18 meter in relatie tot falen in de beproevingen stijgt tot  228 stuks.

Gebouweigenaren worden reeds nu door de overheid geadviseerd, indien één van de falende materialen is toegepast, met betrekking tot remediërende werkzaamheden in relatie met de specifieke situering van en rondom hun eigendom professioneel advies in te winnen.
De manier waarop materialen zijn aangebracht en onderhouden kan ook de veiligheid van het bekledingssysteem beïnvloeden.

De vaststelling dat meer dan 200 gerealiseerde gebouwen in relatie tot brandveiligheid falen, maakt dat onderzoek naar, en mogelijk herziening van, de huidige bouwregelgeving rond het ontwerp, de constructie en het beheer en de daarmee samenhangende compliance- en handhavingsproblematiek is te verwachten.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *