Tweha’s geschiedenis gaat terug tot 1992 in welk jaar we begonnen met het ondersteunen van de eerste projecten met verlijmde gevelplaat bekleding in Nederland. Tweha’s lijm- systeem was uniek in die tijd, want we waren de eerste op de Nederlandse met een ​​één-component lijm systeem waarbij geen agressieve hechtprimer nodig was.

Vanaf 1992 ging het heel snel. In 1993 werden de lijmsystemen van Tweha al op meer dan 30 verschillende projecten toegepast. De echte omslag vond echter plaats in 1999: de huidige eigenaar nam het bedrijf over en in tegenstelling tot veel van onze concurrenten die een chemische achtergrond hebben, kwam de nieuwe eigenaar van Tweha als constructeur uit de wereld van natuursteen gevelbekleding. En dat is wat Tweha de status van expert gaf. Naast de inhoudelijk al in de organisatie aanwezige kennis van lijmen werd daar de minstens even belangrijke bouwkundige kennis over gevelbekleding en andere materialen binnen gebracht. En dat is precies de onderscheidende factor van Tweha. Als een echte expert, hebben we gewerkt met alle gevelmaterialen die je kunt bedenken en kunnen u precies vertellen wat te doen in termen van verlijmde gevelplaat technologie. En als we het nog niet weten, worden onmiddellijk uitgebreide tests opgezet om het nieuwe materiaal, de interactie met onze lijmsysteem en de verhouding tot de lokale regelgeving in kaart te brengen.

Waar Tweha zich in 1992 slechts concentreerde op materialen zoals HPL en vezelcement, is in 1999 logischerwijze aangevangen met onderzoeken naar verlijmen van steenachtige materialen. En vervolgens ging het snel, binnen een paar jaar werden we de absolute marktleider in systemen voor het verlijmen van gevelplaten in Nederland.

Net na de Millennium sloegen we ook onze vleugels uit buiten Nederland. Uit projecten hier en daar in de wereld, zagen we dat in sommige landen de enorme mogelijkheden van deze technologie vrij snel werd opgepakt wat ons een opvolgende boost in groei gaf. Inmiddels heeft Tweha projecten uitgevoerd in meer dan 40 landen, wat ons uiteindelijk de rechtmatige positie van de enige echte wereldwijde specialist in verlijmde gevelbekleding technologie heeft gegeven.

Net als veel andere bedrijven in het bouwsegment heeft Tweha vanaf 2009 ook te lijden gehad onder de crisis. We hebben de afgelopen jaren ook bodem van de crisis in de praktijk ondervonden maar zijn nu weer op de weg terug in een licht groeiende markt.

Als onafhankelijk bedrijf zijn we blijven geloven in deze markt en we zijn blijven werken aan het versterken van onze positie. In de loop der jaren hebben we gezien dat een aantal van onze concurrenten onze werkwijze hebben gekopieerd, maar in de ontwikkeling van hun producten toch zijn achtergebleven omdat het gebruik van primers nog steeds noodzakelijk blijkt. Wij zien het echter als onze taak met onze kennis en creativiteit onze producten te blijven door ontwikkelen en zijn vastbesloten hierdoor voor op te blijven lopen.

Tweha heeft de wereld inmiddels opnieuw verrast met zijn nieuwste formulatie. Mede gedreven door de ambitie om voorop te lopen in innovatie als ook de steeds strikter wordende regelgeving, kan Tweha met gepaste trots zeggen dat het hen wederom gelukt is om een echt innovatief lijmsysteem te ontwikkelen.

Alle lijmproducten moeten nu voldoen aan de REACH verordening 276/2010 waarin o.a. is vastgesteld dat dibutyltin (DBT), dat als onderdeel van de uitharding katalysator voor MS Polymeer Systemen wordt gebruikt, drastisch moet worden teruggebracht naar een waarde < 0,1 %. Tweha gaat hierin nog een stap verder en heeft er voor gezorgd dat deze nieuw ontwikkelde lijm volledig tin vrij is.

Tweha zal altijd in de voorhoede van product innovatie acteren want dit de kern van ons bestaan. We zijn dan ook trots om onze nieuwste uitvinding met de wereld van verlijmde gevelbekledingen te delen.