OPPERVLAKTE REINIGING BIJ VERLIJMEN

Een succesvolle bevochtiging van te verlijmen oppervlakken kan, naast de vereiste hoge oppervlaktespanning, alleen worden bereikt als de oppervlakken voorafgaand aan de verlijming droog, schoon en vetvrij worden gemaakt.
* De aanwezigheid van vet of olie, zoals talg van contact met de vingers, is nadelig is voor de vorming van een sterke hechting.
* In geval van vervuiling door bijvoorbeeld vuil, stof en roest, zal de kleefstof zich hier aan hechten, en niet aan het te verlijmen oppervlak van het substraat.
* Vocht, als een dun filmpje tussen het substraat en de lijmril, frustreert de hechting totaal.

Cleaner
Voor een optimale oppervlaktereiniging, onafhankelijk van het soort oppervlak verontreiniging om kwalitatief gewenste hechting te bereiken gebruikt u TWEHA Cleaner+

Mechanisch
Hardnekkige vervuiling verwijdert u door gebruik van schuurpapier (80 of 100) of elke andere schuurmethode tot eventueel zandstralen. Schuren zal ook het hechtingsoppervlak vergroten.
Ook hier moet het achtergebleven stof grondig worden verwijderd met TWEHA Cleaner+.

Oppervlakteverbeteraar
Voor poreuze oppervlakken en oppervlakte met weinig structuur, zoals sommige vezelcement gebonden platen, is de oppervlakteverbeteraar TWEHA Prefix X-tra bedoeld. Toepassing van de oppervlakteverbeteraar vereist ook zorgvuldige reiniging met TWEHA Cleaner+.

Primer
TWEHA’s lijmsystemen hebben géén primer nodig. Dit betekent een arbeidsgang minder dus minder risico, minder aanschafkosten en het ontbreken van een gevaarlijke agressief product.
Voor sommige lijmsystemen zijn primers een belangrijk onderdeel in de applicatie. Zij dient voor het prepareren van het substraat door het oppervlak schoon te maken en te etsen om op die wijze de beoogde hechtingsterkte te realiseren. In deze applicatiemethodiek moet een reiniger worden gebruikt, gevolgd door het aanbrengen van een primer en vervolgens de lijm. Daarnaast dient de lijm onmiddellijk of binnen een tijdslimiet na het aanbrengen van de primer aangebracht te worden voordat de primer droogt.
Voor alle duidelijkheid: de oppervlakteverbeteraar TWEHA Prefix X-tra kent deze beperkende tijdslimiet NIET!

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *