ONBEKEND MAAKT ONBEMIND?

Onwetendheid veroorzaakt veelal twijfel ten aanzien van lijmtechnieken. Terwijl het lijmen ten opzichte van traditionele verbindingstechnieken zoals het aanbrengen van schroeven, clips en lassen juist grote voordelen laat zien. En lijmverbindingen vervangen steeds vaker de traditionele of klassieke verbindingstechnieken.

Natuurlijk spelen bij lijmtechnieken de esthetische aspecten een belangrijke rol maar ook de technische voordelen in de verbindingstechniek zijn van wezenlijk belang. Het grootste voordeel van lijmen ten opzichte van klassieke verbindingstechnieken is de gelijkmatige verdeling van de spanning. Bij bout/moerverbindingen en het lassen concentreert de spanning zich met name rond de bout/moer en de las.

Ook een niet te verwaarlozen voordeel van lijmtechniek is dat het creëren van een lijmverbinding veel sneller is uit te voeren dan een bouten/moeren- of lasverbinding. Bij bouten- en moerverbindingen moeten er gaten worden geboord, waarbij je ook nog eens de constructie verzwakt. Bij lasverbindingen blijven de substraten niet vormvast wat vervolgens weer hersteld moet worden. Ook de voor-én nabehandeling van het lassen is erg tijdrovend hetgeen kosten verhogend werkt. Het lijmen levert dus in relatie tot arbeidstijd een enorme kostenbesparing op.

Op onze website vindt u een overzicht van rapporten en documenten die u kunt gebruiken om uw kennis, of de kennis van medewerkers binnen uw organisatie, te vergroten over dit onderwerp. Of neem contact op met één van onze ‘techneuten’.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *