LIJMEN GEEFT EEN OPTIMALE SPANNINGSVERDELING

Het is overduidelijk dat met lijmen een betere spanningsverdeling ontstaat dan bij schroeven, nagelen of nieten.

Steeds vaker kijken designers, engineers en R&D-afdelingen in de ontwerpfase al naar lijmen als eerste optie. Lijmen geeft diverse voordelen vergeleken met traditionele verbindingstechnieken.

Een voordeel van lijmen is, dat de spanningsverdeling in het materiaal gelijkmatig isna de assemblage. Waar je in een mechanische of gelaste verbinding in het eindproduct een onregelmatig spanning en piekspanningen terug ziet, geeft een lijmverbinding een gelijkmatige spanning over het gehele oppervlak.

Een mechanische- of lasverbinding, leidt tot vervorming van het materiaal, en daardoor tot verzwakking. Ten eerste doordat er een gat moet worden geboord voor de bout of popnagel. En ten tweede doordat in zo’n verbinding vocht kan intreden, waardoor corrosie kan ontstaan. Maar lijmen tast het materiaal helemaal niet aan. De substraten blijven volledig intact, dus er hoeven geen problemen voorkomen te worden.

De eerste lijmverbindingen bij de Fokker F27 werden al in 1954 toegepast. Dat deze methode duurzaam is, blijkt wel uit het feit dat er nog steeds met de eerste modellen wordt gevlogen. Ondertussen zijn ook andere sectoren overstag gegaan voor het gebruik van lijmen, zoals de automobielsector, de spoorwegindustrie en uiteindelijk ook al bijna vier decennia in de gevelbranche.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *