KOMO KWALITEITSCERTIFICATEN VOOR GELIJMDE GEVEL-BEPLATING ZONDER WETTELIJKE ERKENNING!

De kwaliteitscertificaten van KOMO liepen tot 2015 synchroon aan de eisen zoals gesteld in het Bouwbesluit en  Europese Normen.

Het kwaliteitscertificaat KOMO, gebaseerd op onderhavige BRL 4101-7, bleek in strijd met de Europese Bouwproducten-verordening (CPR) te zijn waardoor de Nederlandse regering in 2015 heeft ingegrepen en per 1 januari 2015 de wettelijke aansluiting van onderhavige kwaliteitsverklaringen heeft doorgehaald.

De hedendaagse KOMO-certificaten voor gelijmde gevelbeplating zijn derhalve certificaten zonder wettelijke erkenning of toelating en met het verouderen van de BRL 4101-7 uit de jaren negentig, is er geen actueel document meer dat voorziet in de hedendaagse informatie. 
WAT NU?
Deze stand van zaken met betrekking tot de BRL 4101-7 en de KOMO kwaliteitscertificaten zorgde ervoor dat we ons standpunt hebben moeten overwegen hoe hier mee om te gaan:
Een kwaliteitsmerk zonder wettelijke erkenning heeft geen onderscheidende waarde en klanten vragen niet meer om dit certificaat, dus het heeft ook geen publiciteitswaarde meer.
De actuele status van de BRL 4101-7 heeft inhoudelijk niet meer de laatste stand van zaken weer.

Kortom, dit certificatieproces is te ver weg van wat we in gedachten hadden en daarom hebben we besloten om niet verder te gaan met KOMO.

Dit betekent niet dat we als fabrikant niet verder moeten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften, zoals vermeld in de Europese richtlijn en Europese verordeningen. Met de huidige kwaliteitscontrole en testen voldoen we aan alle eisen. Wij verwijzen naar onze technische gegevensbladen.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *