HET VERSCHIL TUSSEN TWEHA’S LIJMEN EN EEN OP POLYURETHAAN GEBASEERDE LIJM

Lijmen die aan de buitengevel van gebouwen worden toegepast, worden blootgesteld aan soms hevige weersomstandigheden die van invloed zijn op de fysieke gesteldheid van de lijmverbinding en derhalve kunnen leiden tot verlies van de ontworpen functionaliteit. Met de kwaliteit van TWEHA’s lijmsystemen wordt u hier in niet teleurgesteld.

Wanneer een lijmverbinding is toegepast, wordt deze ook blootgesteld aan vocht (H2O) uit zowel omgeving als uit de aangrenzende substraten.
Polyurethaan-lijmen bevatten een chemische stof die isocyanaat wordt genoemd, welke bij reactie met vocht koolstofdioxide (CO2) aanmaakt. Deze kooldioxidemoleculen vormen op hun beurt bellen, blazen en lege ruimtes in de lijmril en resulteren in een ongelijkmatig lijmoppervlak. Dit verlaagd zowel de cohesieve als de adhesieve eigenschappen van de polyurethaan lijmril en kan na verloop van tijd de oorzaak zijn van een fatale cohesie- of adhesiefout. TWEHA’s lijmproducten zijn niet bekend met dit fenomeen omdat deze geen isocyanaten bevatten.

En zonder isocyanaten kunnen de kleefstoffen van TWEHA dus ook worden aangebracht op een vochtige ondergrond, hetgeen bij gebruik van een polyurethaan door de producent niet is toegestaan. Na regen is het gebruik van TWEHA’s lijmsystemen dus, waardoor de uitvoering van uw project een grotere flexibiliteit krijgt.

In tegenstelling tot polyurethaan hebben de kleefstoffen van TWEHA ook een betere UV-bestendigheid en polyurethaanlijmen bevatten oplosmiddelen die verdampen tijdens het uithardingsproces en krimp van de lijmril veroorzaken. De kleefstoffen van TWEHA zijn volledig vrij van oplosmiddelen en water, dus geen krimp.

Dus waarom genoegen nemen met minder wanneer een betere kwaliteit voorhanden is?

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *