HET VERSCHIL TUSSEN DE PRIMERS VAN COLLEGA’S EN DE TWEHA PRODUCTEN IS VAN WEZENLIJK BELANG!

Alhoewel ze de indruk wekken hetzelfde doel te dienen verschillen de primers van onze concurrenten nadrukkelijk van TWEHA’s Cleaner +, PreFix X-tra en Woodprotect. Het juist tegenovergesteld, ze hebben een ander doel, een andere functie en andere bestanddelen.

Naast de sterkte en duurzaamheid is het grote verschil met andere oplossingen de afwezigheid van een gevaarlijke primer:
a. wat de toepassing van onze systemen sterk vereenvoudigt, één arbeidsgang minder hetgeen dus kans op fouten verminderd;
b. u bent niet gebonden aan een tijdlimiet in applicatie;
c. door het ontbreken van deze gevaarlijke primers vermindert het milieu- en gezondheidsrisico, en
d. de afwezigheid van een primer maakt het mogelijk het lijmsysteem bij lage temperaturen (< 5 °C) te verwerken.

Primers zijn eigenlijk agressieve probleemoplossers. Ontworpen om het substraat aan het oppervlak open te breken omdat anders een onvoldoende hechting wordt bereikt. Het verhoogt de hechting van de verlijmende kit en vermindert daardoor het risico van falen en benadrukt uiteindelijk ook de tekortkomingen in vergelijking met de hechting van lijmproducten van TWEHA.

Primers bestaan over het algemeen uit een reactief product dat is opgenomen in een oplosmiddel. Dit oplosmiddel verdampt na aanbrengen en laat het actieve middel achter. Dit vaak agressieve middel ‘etst’ het te verlijmen oppervlak, zodat de lijm kan indringen. Dit leidt tot een verandering van het oppervlak van het substraat. Een kraterachtige structuur wordt gevormd teneinde de mechanische “verknoping” van het verlijmende kit te kunnen realiseren.

Voor verschillende substraten zijn ook verschillende soorten primers benodigd, afhankelijk van de specifieke kenmerken en werking functioneert de primer als een “chemische brug” tussen de twee te verbinden substraten. Let op: substraten en verschillende types primer zijn niet uitwisselbaar!

Erg belangrijk en tevens groot nadeel is dat de lijmrups worden aangebracht binnen een bepaalde tijd na het aanbrengen van de primer! Dientengevolge dient de zowel het aanbrengen van de primer(s) als de uiteindelijke applicatie op de steiger in het werk plaats te vinden. Een ongemakkelijke en obstructieve noodzaak.

Finally aggressive primers are harmful to humans and environment. Please have a look at this article earlier published on our website.
Uiteindelijk zijn agressieve primers schadelijk voor mens en milieu. Bekijk dit artikel zoals eerder op onze website gepubliceerd.

VERGELIJK DE HIERVOOR GENOEMDE EIGENSCHAPPEN MET ONZE PRODUCTEN


TWEHA Cleaner is een kleurloze neutrale universele reiniger en ontvetter voor het ontvetten en reinigen van alle oppervlakken ten behoeve van het lijmen, afkitten of schilderen.


TWEHA Prefix X-tra is een transparante 2-componenten oppervlakteverbeteraar. Haar meest basale functie is het bieden van een afgedicht, stabiel oppervlak waarop een optimale hechting kan worden gerealiseerd. Bekijk deze uitleg op onze website.
Het kan op elk moment voorafgaand aan het applicatieproces in het werk worden aangebracht, omdat er geen sprake is van een tijdslimiet tussen het aanbrengen van de oppervlakteverbeteraar en de lijmverbinding. De hechting op elk moment na het aanbrengen van de oppervlakteverbeteraar kan worden verwerkt!

TwehaWoodprotect
TWEHA WoodProtect is een zwart gekleurd houtverduurzamings product voor gebruik op een regelwerk of draagconstructie van onbehandeld vuren- of grenenhout.
TWEHA WoodProtect kan worden gebruikt om een zwarte voeg tussen de gevelpanelen te bewerkstelligen.
TWEHA WoodProtect zorgt voor een uitstekende bescherming tegen houtrot. Zie de verwerkingsrichtlijnen voor een uitgebreide beschrijving van de applicatie.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *