HET BELANG VAN GOEDE VENTILATIE

HET BELANG VAN GOEDE VENTILATIE
De balans tussen bevochtiging, droging en ventilatie is van cruciaal belang voor de lange-termijn prestaties van de gevelbekleding. Waar de vochthuishouding niet tot een aanvaardbaar niveau kan worden geregeld, worden ventilatie en drogen van cruciaal belang. Veel gangbare bouwmaterialen hebben immers een beperkte vocht-opslagcapaciteit, dat wil zeggen, ze kunnen niet gedurende lange tijd worden blootgesteld aan hoge niveaus van vocht.
Het isolatiemateriaal is veelal een vochtgevoelig materiaal wat direct achter de gevelbekleding is geplaatst en daarvan gescheiden door slechts een dunne membraan en luchtspleet. Men mag de verwachting uitspreken dat deze wordt blootgesteld aan regenwaterbevochtiging van buitenaf of condensatiebevochtiging (luchtlekkage of dampdiffusie) vanuit het interieur.
Het beschermen van de isolatielaag tegen vocht wordt als belangrijk beschouwd en is al tientallen jaren het doel van vele productfabrikanten, bouwers, ingenieurs en architecten. De ervaring heeft echter geleerd dat er nog steeds accidentele lekken kunnen optreden; daarom is de ventilatie erg belangrijk voor de vochtbalans in de luchtspouw. Zeker als er een houten regelwerk is toegepast!

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *