HECHTING OP GEPOEDERCOAT MATERIAAL

Alhoewel de samenstelling van poedercoatings sterk varieert wordt de gehele groep gepoedercoat materiaal, in de context van hechting, beschouwd als een kunststof.
De hechting op gepoedercoate oppervlakken laat namelijk sterk uiteenlopende resultaten zien, omdat poedercoatings fluoropolymeer-additieven bevatten zoals polytetrafluorethyleen (PFTE ook bekend als Teflon) en polyethyleen (PE) wassen, die de oppervlakte karakteristieken en de additieven ten behoeve van uitvloeiing aanzienlijk wijzigen, omdat ze bedoeld zijn de oppervlaktespanning van de poederdeeltjes te verlagen als deze smelten. Deze additieven zijn derhalve een belangrijk onderdeel in de samenstelling van de poedercoating.
Om die reden zijn in het algemeen de oppervlakken van poedercoating moeilijker te benatten.

Verwijzend naar de wisselende samenstelling en de lage oppervlaktespanning adviseren wij in het algemeen nadrukkelijk tegen het toepassen van een lijmverbinding op gepoedercoat materiaal. U dient derhalve de kwaliteit van de hechting op de desbetreffende poedercoatinglagen altijd te beoordelen middels een hechtingstests, uitgevoerd vóórafgaand aan de aanvang van opbouw van de draagconstructie!

De TWEHA lijmproducten op basis van Silane terminated polymers zijn polair en beschikken daarom over een relatief hoge oppervlakte-energie. Deze lijmen bereiken een optimale eindhechting bij polaire substraten (bijv. glas of metaal) met een relatief hoge oppervlakte-energie.
Kritischer is het gebruik op materiaalsoorten met een lage oppervlakte-energie (apolaire substraten) zoals silicone, polyethyleen en polypropyleen.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *