EEN VERLIJMDE GEVEL IS ALTIJD EEN GEVENTILEERDE GEVEL!

Een gevelbekleding-systeem als geventileerde gevel voorziet, met de vrije ruimte of luchtspouw direct achter de gevelbeplating, in een uitstekende oplossing voor drainage-, ventilatie- en/of thermische optimalisatie.
Er is veelal sprake van een, op een draagconstructie verlijmde, gevelbeplating welke weer mechanisch aan de constructieve wand van een nieuw of bestaand gebouw is bevestigd.

Deze constructieve wand kan met behulp van allerlei materialen zijn opgebouwd: metselwerk (baksteen, kalkzandsteen of gipsbetonblokken), beton of een (gecombineerde) constructie van hout en/of metaal, waarover of waartussen thermisch isolatiemateriaal is aangebracht.
De gevelbeplating wordt middels een lijmverbinding aan de lichtgewicht draagconstructie, die uit verschillende materialen kan worden samengesteld (waarbij metaal onze voorkeur geniet) bevestigd.

De ventilatie achter de gevelbekleding wordt door openingen aan de boven- en onderzijde van het gevelvlak gerealiseerd: het zgn. schoorsteen effect.
Dit effect zorgt voor een verticale luchtbeweging in de luchtspouw achter de bekledingspanelen, waardoor de omstandigheden voor én achter de gevelbeplating nagenoeg gelijk zijn en eventueel vocht wordt afgevoerd.

Aangebracht isolatiemateriaal minimaliseert thermische verliezen van de constructie.
Hierdoor worden schommelingen in de thermische omstandigheden van het gebouw geoptimaliseerd.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *