EEN LEERMOMENT

Het resultaat van onvoldoende ventilatie bij een (weliswaar geschroefde) gevelplaat bekleding! Een geventileerd gevelsysteem is een volledige geveloplossing waarbij de panelen gemonteerd worden aan een draagconstructie die aan de dragende muur van het gebouw is bevestigd.

De op maat gezaagde panelen worden als regen werende en decoratieve gevelbekleding toegepast. De voegen tussen de panelen kunnen open blijven.

Door de spouw tussen de regen werende gevelbekleding en de isolatie of constructie kan omgevingslucht vanaf de ventilatie-ingangen naar de -uitgangen doorstromen.

Dankzij het schoorsteeneffect dat wordt gecreëerd tussen de bekleding en geventileerd luchtspouw stijgt de warme lucht stijgt door convectie, zodat koelere lucht van buiten naar de ruimte binnen via de openingen in de gevel wordt binnengezogen. Dit betekent dat de breedte van het bestaande luchtspleet 20 mm vanaf de achterzijde van de tegels en het buitenoppervlak van het warmte-isolerend materiaal moet worden.

Regenwater en condens worden op natuurlijke wijze afgevoerd door de lucht die door de spouw stroomt, waardoor de constructie in een goede conditie blijft en langdurig zijn werk blijft doen.

Het behoeft geen nadere toelichting dat de detaillering en uitvoering uw volle aandacht behoeft. Anders kan het fout gaan…

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *