DUURZAME HECHTING OP MAGNELIS

We hebben de vraag gekregen de duurzame hechting op Magnelis te testen. Deze duurzame staalvariant wordt steeds vaker ingezet als draagstructuur in geventileerde gevelconstructies.

Magnelis is een innovatief materiaal. Het is meer dan 10 x beter bestand tegen corrosie dan continue thermisch verzinkt staal. De levensduur van Magnelis is hierdoor ook stukken hoger. Het materiaal heeft een zelfherstellende bescherming op de snijranden.

Ook is de zogenaamde ‘zinc run-off’ lager dan bij traditioneel verzinkt staal. Dit is de snelheid waarmee zinkdeeltjes van het materiaal aflopen tijdens regen.

Het materiaal wordt voor bewerking ondergedompeld in een verzinkbad met daarin onder andere magnesium. Daarmee krijgt het materiaal een beschermende laag. Door het magnesium is deze laag zeer corrosiebestendig. Deze laag is dus al aangebracht op het plaatmateriaal voordat deze bewerkt wordt. Het zetten van profielen, of het ponsen van (slob)gaten vindt plaats na deze behandeling.

De beschermende laag wordt gegarandeerd op de snijranden, na het snijden of ponsen van het materiaal. Op de snijranden kan roest zichtbaar zijn, welke zal verkleuren van rood naar wit. Kwalitatief is dit geen enkel probleem, de kathodische bescherming is zelf-herstellend.

Technisch een beter alternatief dan thermisch verzinkt staal of een vurenhouten regelwerk en economisch zeker interessant in vergelijk met bijvoorbeeld een aluminium draagstructuur.

Voor de verlijming met de TWEHA lijmproducten is voor de hechting op Magnelis geen oppervlaktebehandeling nodig. Schoon, droog en vetvrij, behandeld met TWEHA Cleaner+ is voldoende.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *