ALUMINIUM DRAAGCONSTRUCTIES

Aluminium wordt in onze gevelsector steeds meer populair. Het heeft veel troeven: het is licht, flexibel en veelzijdig. Het is het eindeloos recyclebaar en blijft daarbij in wezen onveranderd en brengt daardoor duurzame, ecologische en energetische besparingen.

De recycle-baarheid van aluminium is een belangrijke factor in de industrie. Dat komt door zijn kostprijs en hoge energetische waarde bij de productie ervan. Het biedt daarbovenop nog heel wat voordelen. Tijdens het recycling proces verbruikt het maar een fractie (5%) van de oorspronkelijke energie die nodig was om het aluminium te produceren. Aluminium is ook nog eens volledig recyclebaar.

Recycling is essentieel voor een duurzame economische groei. Aluminium is dus een oplossing voor veel maatschappelijke en economische uitdagingen waar de wereld voor staat in zijn poging om een meer duurzame en bron efficiënte economie uit te bouwen.

Meer dan de helft van al het aluminium dat in de Europese Unie wordt geproduceerd, is afkomstig van gerecycled aluminium. En die tendens blijft groeien. En met zijn oneindige recycle-baarheid en sterke recyclage-infrastructuur is aluminium dan ook een essentieel onderdeel van de Europese circulaire economie.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *