ALS HET NODIG IS HET BRUT ALUMINIUM REGELWERK ZWART TE KLEUREN, GEBRUIK TWEHA BLACKEN

Als het nodig is het aluminium regelwerk zwart te kleuren, gebruik TWEHA Blacken.

Bij gebruik van een brut aluminium draagconstructies kan het aanzicht van het brut aluminium in de voegen tussen de gevelplaten als storend worden ervaren. Zwart geanodiseerd aluminium gebruiken is daarbij de meest voor de hand liggende oplossing maar uit kostenoverweging kan je ook besluiten het aluminium zwart te schilderen.

Aluminium is echter een lastig te schilderen materiaal. Het levert, ondanks afdoende schoon, droog en vetvrij maken met de TWEHA Cleaner+, met de traditionele verfmiddelen problemen op met de hechting. De wetenschap dat aansluitend ook (deels) een duurzame lijmverbinding op de aangebrachte zwarte verflaag moet worden gerealiseerd brengt met zich mee dat er dus specifieke eisen aan deze verflaag moeten worden gesteld.

TWEHA Blacken is een speciaal voor dit doeleinde ontwikkeld zwarte verf waarbij de hoge eisen aan een duurzame hechting op het aluminium en het (deels) creëren van een duurzame hechtingsondergrond voor de TWEHA lijmsystemen als eis is gesteld.

Met TWEHA Blacken, overigens sneldrogend, kan over de breedte van de voeg (of breder) een zwart oppervlak op de brut aluminium profielen worden aangebracht waardoor het storende ‘glimmende’ aanzicht van het brut aluminium wordt opgeheven. De lijmverbinding kan vervolgens twee uur na het aanbrengen (deels) op de zwarte verflaag worden aangebracht.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *