5 MEI: ABBCO TOWER BRAND IN AL NAHDA (VAE)

De gevel van de torenflat, bedekt met een bekleding die drie jaar geleden op nieuwe gebouwen werd verboden, werd in enkele uren door een verwoestende gevelbrand gestript.
Volgens wel ingelichte bronnen is duidelijk dat de brand is ontstaan door een vanaf een van de bovenliggende flats op de 10e verdieping weggegooide sigarettenpeuk of shisha-kolen.

Sharjah’s Abbco Tower werd in 2005 gebouwd en bekleed met een gevelplaat materiaal dat in de Emiraten op grote schaal is toegepast totdat het in januari 2017 werd verboden.

Na de brandmelding om 21:00 uur verspreidden de vlammen zich in enkele minuten op en rond het 48 verdiepingen tellende gebouw. Het kostte de verschillende brandweerploegen ongeveer drie uur om de brand onder controle te krijgen waarbij niet kon worden voorkomen dat brandend puin op de geparkeerde voertuigen neerstortte.

Ondanks de intensiteit van de brand ontsnapten honderden bewoners snel. Dit  dankzij de brandtrappen in de 190 meter (een van Sharjah’s hoogste) hoge toren. Het brandalarm in meer dan 300 appartementen functioneerde prima, waardoor selchts zeven mensen gewond met ademhalingsproblemen medische behandeling nodig hadden. Iedereen kon aan de verzengende brand ontkomen.

Lees ook: Voor brandbare gevels lijkt drie jaar na de Grenfell-brand al weinig oog meer door Marc van Dinther en Thomas Borst, Volkskrant 17-6-2020:

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *