1 OP DE 6 WERKNEMERS HEEFT TE MAKEN MET GEVAARLIJKE STOFFEN OP HET WERK.

Van werken met gevaarlijke stoffen kun je ziek worden. Ook bij TWEHA wordt nadrukkelijke nagedacht over de omgang met gevaarlijke stoffen. Bij de ontwikkeling van onze lijmen en kitten denken wij na over veilig werken, bijvoorbeeld door gevaarlijke stoffen en oplosmiddelen te vermijden en zo te voorkomen dat applicateurs in contact komen met stoffen die uitzonderlijk schadelijk zijn voor hun gezondheid.

Velen denken dat materialen veilig zijn omdat ze eenvoudig verkrijgbaar zijn. Maar de betreffende vluchtige stoffen kunnen zo gevaarlijk zijn als drugs of alcohol. Het is dus altijd opletten geblazen!

Naast het geheel ontbreken van het ‘zware metaal’ butyltin in onze verlijmende kitsystemen draagt het uitsluiten van gebruik van primers bij aan onze zorg voor hen die regelmatig met onze producten werken. Primers bevatten namelijk als verdunningsmiddel tolueen. Ook bekend als toluol, is tolueen een chemische stof verwant met aardolie en koolteer. Overmatige blootstelling aan tolueen kan leiden tot: verwardheid, problemen met spreken en lopen (het gevoel dronken te zijn), gedragsveranderingen, chronische vermoeidheid, slaperigheid, bewusteloosheid, depressies en toevallen en ademstilstand. Ook lever- en nierfunctiestoornissen en neuropsychiatrische verschijnselen kunnen zich voordoen. In zeldzame gevallen kunnen hartritmestoornissen voorkomen. Tolueen wordt beschouwd als een reprotoxische stof.

Deze symptomen laten zien hoe gevaarlijk tolueen kan zijn. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van de gevaren die tolueen en andere inhalatiemiddelen opleveren en stappen over op de milieuvriendelijke producten van TWEHA.

0 reacties

Plaats een Reactie

Reageren?
Hieronder kunt u uw reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *